מורינגה – “עץ 300 המחלות”

האבקה של מזון העל מורינגה מופקת מהעלים של העץ שמקורו בהרי ההימליה

https://www.youtube.com/watch?v=gyNpzChauLA

למורינגה טעם יחסית עדין ואין בעיה למעשה לשלב אותו במזון או בשייקים.

 

מה מייחד את המורינגה אחרי הכל משאר המזונות?

הייחוד שלה ואחד הדברים המדהימים במורינגה היא העובדה שהיא מכילה
מגוון עצום של רכיבים חיוניים לגוף האדם וזמינים מיידית מבחינת אנרגיה מרגע כניסתם לגוף.
המורינגה משמשת כמולטי ויטמין  (משפחת ה- B, E, D, C )
מולטי מינרל – (סלניום, גופרית, מנגן, מגנזיום, אשלגן, נחושת, אבץׂׂ)
מכילה אומגה 3,6,9
18 חומצות אמינו חיוניות
46 אנטי אוקסידנטים החזקים בטבע
36 מרכיבים אנטי דלקתיים טבעיים
רכיבים נוגדי תאים סרטניים
רכיבים אנטי בקטריאלים ועוד…

ברור אם כן, מדוע ברפואה ההודית המסורתית עץ המורינגה זכה לכינוי: “עץ 300 המחלות”…

מתכון מעולה לטחינה ירוקה עם מורינגה, זעתר ושומשום שחור:
מומלץ בארוחה יומית, מלא בברזל וחלבון, לחיזוק המערכת החיסונית ולבניית הרכב הדם מכל הבחינות של תזונה וניקוי רעלים.
מומלץ מאוד לאלה הסובלים מאנמיה, חוסר דם, עייפות כרונית.

מומלץ לנשים בהריון ולמניקות מאחר והמתכון משפר את איכות החלב כמו גם את כמות החלב.

מרכיבים:
4 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות לימון
מלח ים אטלנטי ומעט פלפל שחור לפי הטעם
פטרוזליה שטופה היטב
1 כף שמן זית איכותי
1-2 כפיות אבקת מורינגה עם זעתר ושומשום שחור
2 שיני שום
מים לפי הצורך

אופן ההכנה:
מכניסים הכל לבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
הצעת הגשה: לסדר בתנועה מעגלית עם כפית על צלחת, לבזוק מעל מעט פפריקה וכמון, להזליף מעט שמן זית ולהגיש.

צפית לאחרונה