עוגת השוקולד הכי טובה שהכנתי
מתכון מעולה ללא סוכר, ללא קמח עם שמן קוקוס ואבקת קקאו נא (RAW)
מצרכים: כמות ל- 6 מנות
65 גרם קמח שקדים (אפשר ושוה לקנות אבל אפשר גם להמיר בקמח רגיל)
50 גרם אבקת קקאו נא -טבעי
כפית אבקת אפיה
50 מ”ל נס קפה או מיץ תפוזים
3 ביצים
10 תמרים רכים מגולענים
בננה בשלה
4 כפיות שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
לקרם העליון: קרם קוקוס מוקצף ושברי אגוזי לוז
אופן ההכנה
לערבל את התמרים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה, להוסיף בננה, ביצים, שמן קוקוס וקפה /מיץ תפוזים.
מוסיפים קמח שקדים, תמצית וניל, קקאו, אבקת אפיה ומערבבים הכל יחד.
שופכים את העיסה לתוך תבנית עגולה (18 ס”מ) ואופים בחום של 175 מעלות למשך 30-35 דק’ עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא נקי.
הכנת הקרם
1 קרם קוקוס איכותי ששהה לילה במקרר, להקציף את החלק הקרמי שלו (ללא המים שנשארים בתחתית האריזה),
להוסיף כפית אבקת קקאו נא וממתיק טבעי אגבה/ מייפל
למרוח את הקרם מעל העוגה ולפזר מעל אגוזי לוז קצוצים.
הכי טעים לאכול את העוגה אחרי לילה במקרר! בתאבון!!