ממתק סופרפוד בניחוח מרציפן – 3 שכבות

המתכון באדיבות הלקוחה שמרית גורן- בולוטין


מצרכים:

1. לשכבת הבסיס:
10 תמרי מג’הול מגולענים
1/2 כוס קמח שקדים
1 כפית תמצית שקדים
3 כפות גדושות חמאת שקדים (שקדונית)
2 כפות זרעי צ’יה
2 כפות שמן קוקוס

2. לשכבה האמצעית:
כוס פתיתי קוקוס אורגניים
1 כף אבקת ספירולינה
2 כפות שמן קוקוס
1 כף חמאת שקדים
1/3 כוס שקדים

3. לשכבת השוקולד:
100 גר’ חמאת קקאו נא
100 גר’ עיסת קקאו
3 כפות שמן קוקוס
1 כף אבקת קקאו נא
1 כף אבקת מאקה
4 כפות דבש/ סירופ אגבה
1 כף שקדונית
קמצוץ מלח אטלנטי

אופן ההכנה
להכניס למעבד המזון את מרכיבי שכבת הבסיס ולהפעיל בפולסים עד לקבלת עיסה אחידה.
לשטח את העיסה על נייר אפיה בתבנית, ולהכניס למקפיא להתייצבות.
לאחר מכן, להכניס למעבד המזון את מרכיבי השכבה האמצעית ולעבד בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי,
לפזר בצורה אחידה מעל שכבת הבסיס ולהכניס למקפיא להתייצבות נוספת.
להכין סיר מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ולהמיס את עיסת הקקאו, חמאת הקקאו ושמן הקוקוס, על אש קטנה מאוד. ברגע שהמרקם חלק, ניתן להסיר מהאש ולערבב עם שאר המרכיבים של השכבה העליונה.
חשוב ששאר המרכיבים יהיו בטמפ’ החדר על מנת שלא יקררו את השוקולד.
את שכבת השוקולד מורחים בצורה אחידה, מעל השכבה הבינונית. מכניסים להתייצבות אחרונה לשעה- שעתיים.
אפשר לפרוס את הממתק לקוביות ולשמור בקופסא אטומה במקפיא.

בתיאבון!

צפית לאחרונה