8 דרכים להוסיף תמצית שורש כורכום למאכלים

הצעות להוספת שורש כורכום למאכלים שונים

במידה ויש לכם תמצית שורש כורכום בארון התבלינים ואתם רוצים להשתמש בה על מנת ליהנות מכל הטוב שבמזון העל כורכומין, ריכזנו עבורכם מספר הצעות להוספת שורש הכורכום למאכלים שונים.

המחקרים האחרונים בתחום תוספי המזון והבריאות מעידים על היתרונות הבריאותיים שבכורכום, ובמיוחד בתוסף הכורכומין המצוי בשורש הכורכום.
כורכומין ידוע בתור מזון על מכיוון שהוא עוזר לגוף להילחם במגוון רחב של מחלות, החל ממחלות הקשורות למערכת העיכול ועד למחלות חריפות יותר כמו סרטן.
מאוד מומלץ להוסיף כורכום וכורכומין לתזונה השבועית, ויש לנו מספר דרכים בהן אתם יכולים לעשות בדיוק את זה:

1. מכינים רוטב קארי

דרך מצוינת להוסיף כורכומין למאכלים רבים במהירות ובקלות היא על ידי הכנת רוטב קארי עם הרבה כורכום.
רוטב קארי הוא הרוטב הפופולארי ביותר אצל ההודים והוא הולך עם מגוון מאכלים בשריים וצמחוניים.
נוסף על כך, מחקרים רבים מצאו שהרכיבים האחרים שבקארי תורמים לספיגה מהירה יותר של הכורכומין בגוף.
רוטב קארי בסיסי מורכב מעלי כוסברה, כמה כפות של כמון, כף של פפריקה מתוקה והרבה פלפל שחור.
אם אתם לא רוצים רוטב חריף מדי אתם יכולים לצמצם את הפלפל השחור ולהוסיף פפריקה.
הרוטב נשמר די הרבה זמן במקרר אם עוטפים אותו בניילון אז אתם יכולים לעשות כמות גדולה לכל החודש.

2. כורכום על סלט ירוק

כורכום הולך מצוין עם ירקות ירוקים כמו מלפפון, חסה, קייל וכו’.
אתם יכולים לפזר אבקת כורכום על הסלט ישירות או להכין רוטב לסלט על ידי ערבוב כפית שמן זית וכורכום.
סלט ירקות עם כורכומין היא מנה בריאה מאוד.

3. כורכום במרק עוף

כורכום הולך מצוין עם עוף כרוטב, אך גם מתאים כתבלין למרק.
תמצית שורש הכורכום נספגת במים החמים ומעניקה למרק העוף טעם נוסף.
אכילת מרק עוף עם כורכום כמנה ראשונה היא דרך מצוינת וקלה לצרוך כורכומין.

4. תיבול כורכום לאורז

הרבה הודים אוהבים לאכול את האורז שלהם עם תיבול של כורכום.
במקום לאכול את האורז עם צימוקים, קטשופ או רוטב חמוץ-מתוק אתם יכולים להוסיף אבקת כורכום בכדי לקבל יותר טעם לקערת האורז הפשוט.

5. תבלין לירקות מטוגנים

אם אתם אוהבים לאכול ירקות מטוגנים אז תבלין הכורכום יכול לשדרג לכם את מנת הירקות המטוגנים.
אתם יכולים לעשות מוקפץ ירקות בתיבול כורכום שיהיה גם טעים וגם בריא.

6. תוספת פירורי לחם בריאה לשניצלים

אנחנו הישראלים אוהבים שניצל, במיוחד הילדים שלנו.
בעזרת כורכום אפשר להפוך את תוספת פירורי הלחם של השניצל לבריאה טיפה יותר.
פשוט מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת כורכום לפני שטובלים את השניצלים לקראת טיגון או אפיה.

7. קינוח חלבי עם כורכום

ניתן להכין עם כורכום קינוח חלבי מאוד טעים ובריא.
שופכים בקערה חלב ומערבבים אותו עם כורכום, פלפל שחור, ג’ינג’ר, קינמון ושיבולת שועל / זרעי צ’יה, אפשר גם להוסיף אוכמניות טריות וכפית דבש להמתיק עוד יותר את הקינוח.
אחרי לילה אחד במקרר יהיה לכם קינוח חלבי מתקתק שאפשר לאכול בסוף הארוחה כצ’ופר בריא.

8. הוספת כורכום לשייק בריאות

אם אתם לא רוצים לצרוך כורכומין דרך מאכלים אתם יכולים במקום זה לשתות אותו.
תמצית של שורש כורכום יכולה ללכת נהדר עם שייק של בריאות, רק צריך לשים לב שאתם משתמשים במרכיבים שהולכים טוב עם הטעם של הכורכום.
כורכום וכורכומין הולכים נהדר עם חלב, בננה, שמן קוקוס בריא, קינמון ושמנת.

לא רוצים את הטרחה בלהכין מתכונים עם כורכום ?
אם אתם מעדיפים לצרוך כורכומין בצורה פשוטה ומהירה יותר מבלי כל הטרחה
אז יש לכם פתרון – כמוסות כורכומין או מיצוי כורכומין נוזלי

צפית לאחרונה