כל היתרונות הבריאותיים של זרעי צ’יה

זרעי צ’יה הם בין המזונות הבריאים ביותר על פני כדור הארץ שאנחנו יכולים לצרוך בתזונה יומיומית!

הם עמוסים בחומרים מזינים שמעניקים יתרונות בריאותיים לגוף ולמוח. הוספת זרעי צ’יה לתפריט היומי שלכם, כחלופה לתוספת פחמימות או כתוספת למרק או סלט, הוא מהלך בריאותי נהדר.
ריכזנו בשבילכם את היתרונות הבריאותיים המרכזיים של זרעי הצ’יה שנמצאו כנכונים במחקרים שונים ופירטנו את המרכיבים התזונתיים ואת התרומה שלהם לגוף.
הכירו את מזון העל השופע בריאות והכי פשוט לצריכה.

זרעי צ’יה – היתרונות הבריאותיים:

ערך קלורי נמוך –

זרעי צ’יה מספקים כמות מסיבית של חומרים מזינים במקביל לכך שהם בעלי ערך קלורי נמוך מאוד, בשל כך זרעי צ’יה נחשבים למוצר מזון-על.
בעצם, היחס של החומרים המזינים בזרעי הצ’יה הוא כל כך גדול, כך שלא צריך להוסיף כמות גדולה של זרעי צ’יה בכדי ליהנות מכל הטוב שהם מביאים. זה מצוין למי שבדיאטה ולא רוצה להגדיל משמעותית את צריכת הקלוריות שלו אך כן מעוניין להכניס יותר ויטמינים לתזונה היומית.

טעונים בנוגדי חמצון –

תחום נוסף שבו מובילים זרעי צ’יה הוא בכמות הגבוהה של נוגדי חמצון.
נוגדי החמצון שבזרעים אלה באים להגן על הגוף ולהילחם בייצור של רדיקלים חופשיים, שיכולים לפגוע במולקולות התאים אשר תורמים להזדקנות ומחלות כמו סרטן.

מועשרים בסיבים –

אחוז גבוה של הפחמימות בזרעי צ’יה הן פחמימות עשירות בסיבים. בגלל כל הסיבים, זרעי צ’יה יכולים לספוג פי 10 ממשקלם במים, מה שגורם לקיבה לעכל את האוכל בצורה איטית יותר וזה מגדיל את תחושת השובע ממנה קטנה יותר של קלוריות.
סיבים גם מזינים את החיידקים הידידותיים במעי, וזה חשוב, כי שמירה על אותם חיידקים בריאים היא חיונית לתפקוד בריא של הקיבה. זרעי צ’יה הם מקור מצוין לצריכת סיבים בריאותיים.

עשירים בחלבון איכותי –

גרגירי זרעי צ’יה מכילים כמות גבוהה של חלבון, כ -14%, שהוא יחס גבוה מאוד בהשוואה לשאר מזונות על ולקטניות אחרות.
בנוסף לכך, זרעי צ’יה גם מכילים איזון טוב של חומצות אמינו חיוניות, ולכן הגוף שלנו מסוגל לעשות שימוש יעיל יותר בחלבון שלהם.
לחלבון יש תרומה רבה לבריאות וזה גם המזון הידידותי ביותר לירידה במשקל בדיאטה.

זרעי צ’יה אורגניים לרכישה באתר ספירולינה פול לייף »

מסייעים בירידה במשקל –

בשל תכולת הסיבים וכמות החלבון הגבוהה, זרעי צ’יה מסייעים לירידה במשקל. זאת מכיוון שהסיבים סופגים כמויות גדולות של מים ומתרחבים בקיבה, מה שמגדיל את הרגשת השובע, והחלבון מזרז ירידה במשקל ומסייע בבניית מסת שריר.
חשוב להפנים שדיאטה לירידה במשקל צריכה להיות מבוססת על יותר מאשר רק על הפחתת מזונות בודדים, אלא גם על הוספת מזונות בריאים יותר לדיאטה כגון זרעי צ’יה.

מקור מצוין לאומגה 3 –

זרעי צ’יה גבוהים מאוד בחומצות שומן מסוג אומגה 3. למעשה, זרעי צ’יה מכילים יותר חומצות שומן אומגה 3 לגרם מסלמון, המאכל המומלץ לאומגה 3.
חשוב לשמור על רמת אומגה 3 בגוף. אז במקום לקחת תוספי תזונה של אומגה 3, אפשר לאכול זרעי צ’יה.

עשירים בסידן –

לא סתם זרעי צ’יה הם מזון על. זרעי צ’יה מלאים בכמה חומרים מזינים חשובים לבריאות העצם כגון סידן, זרחן, מגנזיום וחלבון.
גרגירי זרעי צ’יה מומלצים כמקור מצוין לסידן עבור אנשים שרגישים למוצרי חלב.
כפי שאתם רואים, זרעי צ’יה מאוד בריאותיים ומאוד מומלצים למאכל.

שילוב גרגירי זרעי צ’יה בתפריט היומי שלכם:

קל מאוד לשלב את גרגירי זרעי הצ’יה בדיאטה מכיוון שהם כמעט בלי טעם ולכן יכולים להתווסף כמעט לכל מאכל. הם יכולים להיאכל כמו שהם, טבולים במיץ, חלק מתבשיל, כתוספת לדייסה ולקינוחים, או כחלק ממאפה.
ניתן גם לפזר אותם על גבי דגנים, יוגורט, ירקות או מנות אורז. בגלל היכולת שלהם לספוג מים ושומן, הם יכולים לשמש כדי לעבות רטבים ואפילו משמשים כתחליפי ביצים במתכונים מסוימים.

צפו: זרעי צ’יה: מקור טבעי לחלבון, סידן, זרחן, אבץ, ברזל, מגנזיום ועוד

זרעי צ’יה – המרכיבים התזונתיים

זרעי הצ’יה עשירים במרכיבים תזונתיים רבים! הם מקור טבעי מעולה לחלבון, סידן, זרחן, אבץ, ברזל, מגנזיום, נחושת, ויטמין B, אומגה 3, אומגה 6, סיבים תזונתיים ועוד. 

דיברנו על היתרונות הבריאותיים בואו נכיר יותר לעומק את המרכיבים התזונתיים עצמם ואת הכמות שלהם בזרעי הצ’יה:

  1. אומגה 3 – (30 גרם של גרעיני צ’יה עשויים להכיל 5000 מיליגרם של אומגה 3, פי 8 מדג סלומון ויותר מכל צמח אחר הידוע לאדם).
  2. ברזל – פי 3 יותר ברזל מתרד ופי 15 יותר מגנזיום מברוקולי.
  3. סידן – כמות הסידן שנקבל באכילת זרעי צ’יה גבוהה פי 6 בהשוואה לכמות הסידן הנמצאת בחלב.
  4. נוגדי חימצון – גרגירי זרעי צ’יה מכילים פי 3 יותר אנטי אוקסידנטים (אשר עוזרים להילחם בתופעות ההזדקנות של העור והגוף) מאוכמניות כחולות.
  5. סיבים תזונתיים – יותר סיבים תזונתיים מגרעיני פשתן ויותר חלבונים מסויה.
  6. חלבונים – זרעי צ’יה עשויים מ 20% חלבונים, אחוז גבוה יותר מכל גרעין דגנים אחר (שיבולת שועל: 16.9%, חיטה: 13.7%, תירס: 9.4% וכו.)
  7. חומצות שומן – נוסף למרכיבים חיוניים אלה, זרעי צ’יה מכילים מעל 30% חומצות שומן חשובות לתזונת הגוף. חומצות השומן עוזרות לתפקוד יציב של מערכת מחזור החומרים, הן הקישוריות בין נוירונים במוח, ומסייעות בפעילות סדירה של המעי הגס, בלוטת התריס, שמירה על העור, חיזוק שורשי השיער וציפורניים בריאות.

כיצד זרעי צ’יה עוזרים לנו לשמור על תזונה נכונה ומשקל בריא?

זרעי צ’יה שהושרו במים או נמצאים בקיבה מעל חצי שעה הופכים לג’ל סמיך אשר מאט את המעבר של פחמימות לסוכרים ובכך מייצב את רמת הסוכרים, חילוף החומרים, הפעילות המטאבולית והרצון הלא מאוזן לאוכל מתוק, שמן וריק מערכים תזונתיים, כמו כן הם מכילים כמויות גדולות של חומצות שומן המעודדות את חילוף החומרים בגוף.
בנוסף לכך, זרעי צ’יה מסדירים את יציאות הגוף, התוצאה היא שמירה על חילוף חומרים בריא ונקיון סדיר מרעלים המצטברים בגוף.

התרומה לספורטאים בשילוב זרעי צ’יה בתפריט התזונה שלהם:

זרעי צ’יה קלי משקל, קל לשלב אותם בכל מזון והם מהווים מקור לאנרגיה וסיבולת לטווח ארוך.
שילובם בתפריט התזונה מעולה לאצנים ולעוסקים בפעילות ספורטיבית מאומצת.
זרעי צי’ה עוזרים לזירוז בניית השריר כתוצאה מריכוז גבוה של חומצות השומן הקיימות בהם ומונעים התכווצויות שרירים כתוצאה מהרכב החלבונים המהווה כ-20% מהרכב הגרעין.
ניתן לפזר זרעי צ’יה בבקבוק המים לפני פעילות ספורטיבית והם יתנפחו ויסייעו לספיגת הנוזלים בגוף.

זרעי צי’ה לילדים ונוער 

תוספת בריאה במיוחד ללא טעם או ריחות לוואי, מתאימה לפעילות ספורטיבית ולשילוב בתזונה מאוזנת.

זרעי צ’יה למבוגרים 

מסייעים בהורדת לחץ דם, דילול הדם ותורמים לרמת הסידן, אומגה 3 והסיבים התזונתיים החיוניים לתזונה בגיל הבוגר.

לסיכום

אם הגעתם עד כאן, אתם כבר מבינים כמה איכות יש בזרעים השחורים הקטנטנים האלה, כמה בקלות ניתן לשלב אותם בתזונה היומיומית שלכם ולהרוויח כל כך הרבה בכל כך מעט מאמץ.
אז בין אם אתם ספורטאים שזקוקים לחלבון איכותי וזמין לבניית שרירים ושמירה עליהם או בין אם אתם רוצים תמיכה איכותית בירידה במשקל או פשוט רוצים להכניס לתזונה היומיומית שלכם עוד איכות על, זרעי הצ’יה הם אחת הדרכים הפשוטות שמתאימה לכולם. 

הוספנו כאן את טבלת הערכים התזונתיים ל-100 גרם זרעי צ’יה כדי שכל הפרטים על האיכות המופלאה הזו, יהיו בידיכם. תהנו.

ערכים תזונתיים ל-100 גר’ זרעי צ’יה:

  • אנרגיה: 330 קק”ל
  • חלבון: 21 גר’
  • שומנים: 35 גר’
  • שומן טרנס: 0 גר’
  • אומגה 3: 21 גר’
  • אומגה 6: 6 גר’
  • כולסטרול: 0 גר’
  • פחמימות: 42 גר’
  • סיבים תזונתיים: 41 גר’
  • נתרן: 2 גר’
  • סידן: 700 מ”ג
  • ברזל: 15 מ”ג
  • מגנזיום: 400 מ”ג
  • אשלגן: 700 מ”ג

 

החל מ 20

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *