7 היתרונות הבריאותיים של זרעי צ’יה

 זרעי צ’יה הם בין המזונות הבריאים ביותר על פני כדור הארץ שאנחנו יכולים לצרוך בתזונה יומיומית!

הם עמוסים בחומרים מזינים שמעניקים יתרונות בריאותיים לגוף ולמוח. הוספת זרעי צ’יה לתפריט היומי שלהם, כחלופה לתוספת פחמימות או כתוספת למרק או סלט, הוא מהלך בריאותי נהדר.

ריכזנו בשבילכם את 7 היתרונות הבריאותיים המרכזיים של זרעי הצ’יה, שנמצאו כנכונים במחקרים שונים:

ערך קלורי נמוך –

זרעי צ’יה מספקים כמות מסיבית של חומרים מזינים במקביל לכך שהם בעלי ערך קלורי נמוך מאוד, בגלל כך זרעי צ’יה נחשבים למוצר מזון-על. בעצם, היחס של החומרים המזינים בזרעי הצ’יה הוא כל כך גדול, כך שלא צריך להוסיף כמות גדולה של זרעי צ’יה בכדי ליהנות מכל הטוב שהם מביאים. זה מצוין למי שבדיאטה ולא רוצה להגדיל משמעותית את צריכת הקלוריות שלו אך כן מעוניין להכניס יותר ויטמינים לתזונה היומית.

טעונים בנוגדי חמצון –

תחום נוסף שבו מובילים זרעי צ’יה הוא בכמות הגבוהה של נוגדי חמצון.
נוגדי החמצון שבזרעים אלה באים להגן על הגוף ולהילחם בייצור של רדיקלים חופשיים, שיכולים לפגוע במולקולות התאים אשר תורמים להזדקנות ומחלות כמו סרטן.

מעושרים בסיבים –

אחוז גבוה של הפחמימות בזרעי צ’יה הן פחמימות עשירות בסיבים. בגלל כל הסיבים, זרעי צ’יה יכולים לספוג פי 10 את משקלם במים, מה שגורם לקיבה לאכל את האוכל
בצורה איטית יותר וזה מגדיל את תחושת השבוע ממנה קטנה יותר של קלוריות. סיבים גם מזינים את החיידקים הידידותיים במעי, וזה חשוב, כי שמירה על אותם חיידקים בריאים
הוא חיוני לתפקוד בריא של הקיבה. זרעי צ’יה הם מקור מצוין לצריכת סיבים בריאותיים.

עשירים בחלבון איכותי –

זרעי צ’יה מכילים כמות גבוהה של חלבון, כ -14%, שהוא יחס גבוה מאוד בהשוואה לשאר מזונות על ולקטניות אחרות.
בנוסף לכך, זרעי צ’יה גם מכילים איזון טוב של חומצות אמינו חיוניות, ולכן הגוף שלנו מסוגל לעשות שימוש יעיל יותר בחלבון שלהם.
לחלבון יש הטבות שונות לבריאות וזה גם המזין הידידותי ביותר לירידה במשקל בדיאטה.

זרעי צ’יה אורגניים לרכישה באתר ספירולינה פול לייף>>>

מסייע בירידה במשקל –

בשל תכולת הסיבים וכמות החלבון הגבוהה, זרעי צ’יה מסייעים לירידה במשקל. זאת מכיוון שהסיבים סופגים כמויות גדולות של מים ומתרחבים בקיבה, מה שמגדיל את הרגשת השובע, והחלבון מזרז ירידה במשקל ומסייע בבניית מסת שריר. חשוב להפנים שדיאטה לירידה במשקל צריכה להיות מבוססת על יותר מאשר רק על הפחתת מזונות בודדים, אלא גם על הוספת מזונות בריאים יותר לדיאטה כגון זרעי צ’יה.

מקור מצוין לאומגה 3 –

זרעי צ’יה גבוהים מאוד בחומצות שומן מסוג אומגה 3. למעשה, זרעי צ’יה מכילים יותר חומצות שומן אומגה 3 לגרם מסלמון, המאכל המומלץ לאומגה 3.
חשוב לשמור על רמת אומגה 3 בגוף. אז במקום לקחת תוספי תזונה של אומגה 3, אפשר לאכול זרעי צ’יה.

מרובים בחומרים מזינים –

לא סתם זרעי צ’יה הם מזון על. זרעי צ’יה הם מלאים בכמה חומרים מזינים חשובים לבריאות העצם כגון סידן, זרחן, מגנזיום וחלבון.
זרעי צ’יה מומלצים כמקור מצוין לסידן עבור אנשים שרגישים למוצרי חלב. כפי שאתם רואים, זרעי צ’יה מאוד בריאותיים ומאוד מומלצים למאכל.
קל מאוד לשלב את זרעי הצ’יה בדיאטה מכיוון שהם כמעט בלי טעם ולכן יכולים להתווסף כמעט לכל מאכל. הם יכולים להיאכל כמו שהם, טבולים במיץ, חלק מתבשיל, כתוספת לדייסה ולקינוחים, או כחלק ממאפה.
ניתן גם לפזר אותם על גבי דגנים, יוגורט, ירקות או מנות אורז. בגלל היכולת שלהם לספוג במים ובשומן, הם יכולים לשמש כדי לעבות רטבים ואפילו משמשים כתחליפי ביצים
במתכונים מסוימים.

 

תגובה אחת על הפוסט “7 היתרונות הבריאותיים של זרעי צ’יה

  1. שלום אומר:

    אני לא ניסיתי את זרעי הצי’ה ,לקיבה אני משתמש בלקסדין, אני עכשיו ינסה את זרעי הצ’יה מקווה שזה יעזור לקיבה ,וגם לדיאטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *