5 דרכים יצירתיות להוסיף אבקת ספירולינה למאכלים

ספירולינה היא אצת ים בצבע כחול ירקרק אשר ידועה בתור מזון על

https://www.youtube.com/watch?v=x0yg2O2-jfo&t=1s

אצת הים מגיעה בצורת אבקה המכילה את כל הרכיבים הטבעיים הנהדרים של ספירולינה כגון חומצות אמינו ושלל ויטמינים.
אך בעוד שאבקת ספירולינה כחולה מצוינת לבריאות, טעמה לא בהכרח מתאים לכולם. לכן, אנו רוצים לשתף אתכם במספר דרכים יצירתיות לשלב ספירולינה במאכלים טעימים שונים.

מחקרים רבים בשנים האחרונות בתחום הרפואה הטבעית מצאו שלקיחת תוספי מזון של ספירולינה תורמים רבות לתזונה היומית. הדרך הקלה ביותר לצרוך את הכמות היומית הנדרשת של ספירולינה היא דרך הוספת אבקת הספירולינה הכחולה (פיקוציאנין הוא פיגמנט כחול המורכב מקומפלקס של חלבון מלא ועשיר) לכוס מים פושרים, לערבב ולשתות.

אך יש אנשים שפחות אוהבים את טעמה של האבקה מומסת במים, ובשביל האנשים הללו אנו רוצים להרחיב על מספר דרכים יצירתיות נוספות
בהן ניתן לצרוך את הכמות היומית הנדרשת דרך שילוב האבקה במספר מאכלים טעימים מאוד.

1. הוספת אבקת למשקה פירות טבעי טעים

ציינו כבר שהדרך הקלה ביותר לצרוך אבקת ספירולינה היא על ידי משקה מבוסס מים, אך אנחנו לא חייבים לשתות רק אבקה מומסת במים מבלי להוסיף טעמים נפלאים אחרים למשקה.

אנו ממליצים להוסיף אבקת ספירולינה למשקה פירות טבעי עם טעם חזק או למשקה בריאות שמכיל מוצרי מזון על בעלי טעם מתוק חזק כמו תותי ג’וג’י, מאקה, פרי הנוני וכו’.

2. חומוס ספירולינה – המאכל הישראלי עם תוספת אבקה

חומוס מבושל הוא אחד המאכלים הטעימים ביותר בעולם והוא סופר פופולארי כאן בישראל. אם אתם גם אוהבים חומוס כמו רוב הישראלים, כדאי שתדעו שאבקת ספירולינה משתלבת מצוין בחומוס. אם אתם נוהגים להכין חומוס ביתי בעצמכם, אז תוספת של שתי כפיות אבקת ספירולינה במהלך הכנת החומוס ישדרגו את החומוס לחומוס מזון על.
הטעם שלה נעלם בלי בעיה בטעם גרגירי החומוס המבושלים, הטחינה, מיץ הלימון ושמן הזית.

3. פסטה ספירולינה ברוטב טעים

אבקת ספירולינה כחולה ירוקה משתלבת נהדר בתוך בצקים ומאפים שונים, כמו למשל בצק פסטה.
אתם יכולים להכין בצק פסטה ולשלב אבקת ספירולינה ביחד עם אבקת הקמח.

בצק הפסטה קולט את האבקה ללא בעיה ושומר על הרכיבים הטבעיים שלה גם בבישול במים רותחים.
ברגע שיש לכם פסטה טעימה עם ספירולינה אתם גם יכולים להכין רוטב עגבניות טעים או רוטב שמניות פטריות בכדי להוסיף לטעמים של הפסטה.

4. שילוב אבקת ספירולינה ברוטב לסלט ופסטה

במידה ואתם לא רוצים לעמול קשה על הכנת פסטה ביתית אתם תמיד יכולים לשלב אבקת ספירולינה ברטבים לפסטה קנויה,
או לחילופין, להשתמש ברטבים לסלטים.

יש מגוון רחב של תבלינים אורגניים טבעיים שניתן להשתמש בהם ביחד עם אבקת ספירולינה בכדי להכין רטוב תוספת טבעי ובריא במיוחד.
רק חשוב לדעת שבכדי לשמור על הרכיבים הטבעיים באבקת ספירולינה מומלץ להוסיף את האבקה רק לרטבים קרים, או לכל הפחות לאחר התקררות הטמפרטורות של רוטב חם.

5. אכילת חטיפי אנרגיה עם ספירולינה

תחום המזון הבריא מכיל מגוון רחב של חטיפי אנרגיה שונים לספורטאים ולכל מי שזקוק לתוספת אנרגיה במהלך היום.

בשנים האחרונות גדלה הפופולאריות של חטיפי אנרגיה בריאים המכילים מזונות על שונים כגון ספירולינה. חטיפי אנרגיה עם ספירולינה נהדרים כממתק טעים שמכיל את תוספת כמות הספירולינה היומית הנדרשת. רק שימו לב שאתם קונים חטיפי אנרגיה שמכילים מינימום סוכר וכמות גדולה של ספירולינה.

מקורות מידע

 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34067317/-

מחקרים קליניים העלו שספירולינה יכולה לסייע בהפחתת עייפות , ולמנוע ולהפחית נזקים מוחים כמו כן שימוש בספירולינה בילדים מסייע ומשפר מנגנוני התפתחות 

https://www.mdpi.com/2072-6643/14/20/4346/htm

- השפעת תוסף ספירולינה לקבוצת מתאמנים והשוואת פעילות מע׳ החיסון לקבוצה ללא ספירולינה. קבוצת הספורטאים שקיבלה ספירולינה הציגה רמות דלקתיות נמוכות יותר.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965229919311367 - מטה אנליזה שהציגה מספר מנגנונים שמקושרים לצריכה של ספירולינה וירידה במשקל.

צפית לאחרונה