רימון הוא פרי נפלא לא רק יפה אלא גם מזין ומועיל לגופינו

הרימון הוא אחד משבעת המינים ופרי מקסים שכולנו מאוד נהנים לאכול בעיקר בראש השנה - עשיר ברכיבים תזונתיים ומסייע בשמירה על הבריאות

https://www.youtube.com/watch?v=jQCeWwtVDbA

הרימון נחשב לפרי בריא מאוד בזכות הויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון עוצמתיים.

צריכת רימון ומיץ רימון נקשרה במחקרים רבים לשיפור הבריאות.

בניהן תכונות נוגדות דלקת, אנטי-ויראליות, אנטי-בקטריאליות, נוגדות סרטן והשפעות מיטיבות על בריאות הלב וכלי הדם. לרימון השפעה חיוביות על חולי אוסטאופורוזיס, דלקות מפרקים ראומטיות ודלקות מפרקים ניוונית,
לריפוי פצעים, לטיפול באנמיה, בקמטים בעור ולהקלה בשלשולים.

הרימון עשיר בויטמין C

רימון מכיל כמות גדולה של ויטמין C שהוא נוגד חמצון חזק שעוזר לשמור על תפקוד תקין של מערכת החיסון, הפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, סרטן והאטת תהליכי הזדקנות.

ויטמין C נחוץ ליצירת החלבון קולגן - רכיב חיוני ברקמות החיבור בגוף, יש לו תפקיד משמעותי בריפוי פצעים ושיקום.
בנוסף, הוויטמין משפר ספיגה של ברזל ובכך מסייע במניעת אנמיה. במאה גרם רימון יש 12% מהצריכה היומית המומלצת.

 רימון עשיר בויטמין E 

נוגד חמצון חשוב המסייע להפחתת הסיכון למחלות לב.

שמן זרעי רימונים – מהם השימושים המדהימים שלו?>>>

רימון עשיר בויטמינים מקבוצת B

 הרימון מכיל ויטמינים מקבוצת B, בהם ויטמין B6 החשוב לפירוק שומנים וחלבונים ותקינות המערכת העצבית.

רימון עשיר בויטמין K

חשוב וחיוני לקרישת הדם ותורם לחוזק העצם ובכך מונע אוסטאופורוזיס.

 רימון עשיר בחומצה פולית 

החומצה הפולית מסייעת במניעת מומים מולדים ולכן חשובה לנשים בגיל הפריון ובזמן ההריון.
תורמת להפחתת רמות ההומוציסטאין בדם, מה שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם
וכן תורם להפחתת הסיכון לסרטן ומסייע בשמירה על תפקוד המוח ועל חוזק העצם.

 רימון עשיר באשלגן

אשלגן הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של כל התאים ואיברי הגוף, התורם לבריאות העצם וחשוב לתפקוד השרירים,
חשוב לשמירה על לחץ דם בריא ולהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם

 רימון עשיר באבץ

מינרל חיוני לפעילות מערכת החיסון, לריפוי פצעים ולהתפתחות העובר במהלך ההיריון.
במאה גרם רימון יש 4% מהצריכה היומית המומלצת.

 רימון עשיר בסיבים תזונתיים

 רימון מהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים, התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול,
להפחתת רמות הכולסטרול ולוויסות רמות הגלוקוז בדם.

רימון עשיר בפיטוכימיקלים עוצמתיים

הרימון ומיץ רימונים מהווים מקורות נפלאים לפיטוכימיקלים שונים המהווים נוגדי חמצון.
נוגדי חמצון מנטרלים את הפעילות ההרסנית של רדיקלים חופשיים – מולקולות שתוקפות את רקמות הגוף ועלולות להוביל להתפתחות מחלות כמו סרטן, טרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם, לגרום לדלקות, היווצרות קרישי דם ולהאצת תהליכי הזקנה.

בין הפיטוכימקלים הבולטים ברימון הם אנתוציאנינים – הפיגמנטים האדומים המקנים לו את צבעו העז, וכן טאנינים, שיחד עם פיטוכימיקלים נוספים ברימון מספקים לו סגולות בריאותיות מרשימות.

רימון ומחלות לב וכלי דם

רכיבים רבים שקיימים ברימון מועילים לבריאות הלב וכלי הדם,
במחקרים נקשרה צריכה של רימונים להפחתה בסיכון למחלות לב וכלי דם ובגורמי הסיכון להתפתחותן, ובייחוד כולסטרול

מחקרים רפואיים:

פרופ’ מיכאל אבירם, מהפקולטה לרפואה של הטכניון ומרכז רפואי רמב”ם, שחוקר מזה שנים את תחום חמצון הכולסטרול והשפעתם של מזונות עשירים בנוגדי חמצון, מסביר שכאשר הכולסטרול מתחמצן (ממש כפי שברזל הופך לחלודה),
הוא שוקע בדפנות העורקים וגורם להאצת טרשת העורקים, וזאת גם כשרמתו של הכולסטרול בדם תקינה.

מחקרים רבים בראשם עמד פרופ’ אבירם הראו כי הרימון יכול לסייע בעיכוב חמצון הכולסטרול ובזירוז פירוק הכולסטרול המחומצן, וכך להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

רימון וסרטן

במחקר שנערך במבחנות מעבדה, תמצית רימונים האטה התרבות של תאים סרטניים, בייחוד תאי סרטן הערמונית
ותאי סרטן השד. רכיבים שונים ברימון עשויים, לפי מחקרי מעבדה, לסייע למניעת סרטן והאטת התקדמותו במנגנונים נוספים.

גם מחקר קטן שנערך בבני אדם הפיק תוצאות מעודדות.

במחקר, שפורסם בשנת 2006 בכתב העת של האיגוד האמריקני לחקר סרטן clinical cancer research,
נמצא כי שתיית 227 מ”ל של מיץ רימונים האטה משמעותית את ההתקדמות של סרטן הערמונית בגברים עם סרטן ערמונית חוזר.

במחקר שפורסם בשנת 2007 בכתב העת The Journal of Agricultural and Food Chemistry נמצא מנגנון שעשוי לעמוד מאחורי הממצאים שקשורים רימון להאטת בהתקדמות סרטן הערמונית.
במסגרת המחקר חוקרים אמריקאים הזריקו תמצית רימונים לעכברים בהם הושתלו תאי סרטן ערמונית שנלקחו מגברים.

נמצא כי אצל העכברים שקיבלו תמצית רימונים היה עיכוב ניכר בהתפשטות תאי הסרטן.

החוקרים הסבירו כי פוליפנולים המכונים אלגיטנינים המצויים בשפע ברימון הופכים בגוף לאורוליטינים (urolithins)
ומעכבים את התפשטות תאי סרטן הערמונית.

מחקר מעבדה שפורסם בכתב העת Cancer Prevention Research בשנת 2010 מצא כי אותם אלגיטנינים עשויים לעכב גדילה של סרטן שד חיובי לאסטרוגן, באמצעות עיכוב האנזים ארומטאז החשוב ליצירת אסטרוגן בגוף.

אבקת הרימונים של “ספירולינה פול לייף” מופקת מהרימון השלם בתהליך ייבוש בהקפאה השומר על הערכים התזונתיים של הפרי ומספקת לכם אפשרות נפלאה וזמינה להכנת משקה רימונים, כתוספת בריאה לשייק,
יוגורט עם מוזלי, דייסה או כל מזון / משקה אחר.

סרום שמן זרעי רימון אנטי אייג’ינג – 30 מ”ל>>>

צפית לאחרונה