תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים בפתיתי שמרי בירה

זה מתכון פשוט ומיוחד שמחקה בגרסה הטבעונית שלו את תפוחי האדמה המוקרמים בגבינה טעם שמרי הבירה מאוד מזכיר פרמזן, מה גם שהם מקרימים באופן מושלם מה שהופך אותם לתחליף טבעוני מעולה לגבינה ולשמנת.

מצרכים
קולפים 1 ק”ג תפוחי אדמה לפרוסות עבות ומניחים על תבנית משומנת.
מס’ שיני שום – לפי הטעם מעט מלח ופלפל שחור 3 כפות שמן זית.
4-6 כפות פתיתי שמרי בירה

אופן ההכנה
מערבבים הכל יחד אופים כשעה עד שעה וחצי בחום של 200 מעלות כשהתבנית מכוסה בנייר כסף (או בנייר אפיה) כ-10 דק’ לפני סיום האפיה מורידים את נייר הכסף,

מפזרים פתיתי שמרי בירה (לפי הטעם) ומשחימים את תפוחי האדמה.

ממרח “חמאת” שום ושומר
מצרכים: שיני שום מראש שום שלם 1/2 שומר אפוי (לאפות כחצי שעה ב-180 מעלות) 1/3 כוס שמן קוקוס 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומקבלים יופי של ממרח!

צפית לאחרונה