מגוון עוגיות נפלאות ופשוטות להכנה

אין דבר יותר מחמם מעוגייה איכותי ליד כוס קפה/תה תסכימו איתנו?

אספנו לכם שלושה מתכונים מנצחים ל3 סוגי עוגיות שרק תרצו להכין עוד ועוד, תהנו!

1. עוגיות פריכות משיבולת שועל ושמן קוקוס – 40 עוגיות                                                     צילום: אפיק גבאי

מצרכים
1 כוס קמח מלא או כוסמין
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס שקדים טחונים
1 ביצה בטמפ’ החדר
1/3 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר קוקוס או חום
מעט אגוז מוסקט 1/2
כוס תותי גוג’י ברי / גולדן ברי
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח

אופן ההכנה
טורפים את הביצה היטב בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית הווניל.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, שיבולת השועל, שקדים, סוכר, סודה לשתייה ותבלינים.
מעבירים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הגוג’י, מערבבים מעט ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
מחממים את התנור לחום נמוך-בינוני (170 מעלות).
מגלגלים עוגיות בגודל כדור פינג-פונג ומשטחים מעט על נייר אפיה, אופים 11-13 דקות, עד שהן זהובות בתחתית.
מומלץ לצנן לחלוטין לפני שמגישים ולשמור בכלי אטום לשמירה על הטריות


2. עוגיות טבעוניות מעולות – 40 עוגיות

מצרכים
1 כוס קמח מלא או כוסמין
1/2 כוס שיבולת שועל
1 כפית א. אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס סוכר קוקוס או דמררה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס סירופ אגבה/ מייפל טהור
1/4 כוס שמן קוקוס
1+1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים יחד בלישה, לסיום מוסיפים חופן פיצפוצי שוקולד/ פולי קקאו גרוס ומכניסים לאפיה בתנור בחום של 180 מעלות ל-11 דק’.

 

3. עוגיות פיסטוק ודבש – 40 עוגיות

מצרכים
200 גר’ חמאה רכה
3/4 כוס סוכר קוקוס / חום כהה
3 כפות אגבה / מייפל טהור
3 חלמונים
1+1/2 כוס קמח רגיל
3/4 כוס קמח מלא
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כפית ג’ינג’ר יבש
1/4 כפית אבקת אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1 כוס פיסטוקים קצוץ

אופן ההכנה
יוצרים בצק מכל המרכיבים יחד, מהבצק יוצרים 2 גלילים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה למקפיא לאחר מכן פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ואופים בחום בינוני של 170 מעלות למשך 20 דק’.

צפית לאחרונה