כלורלה אורגנית והיתרונות הבריאותיים

בכל שנה נראה שישנן יותר ויותר ראיות בתחום הרפואה הטבעית שמעידים על כך שאכילת כלורלה אורגנית מהווה דרך מצוינת לתרום לתזונה נכונה יותר ולמצב בריאותי טוב יותר. אכילת מזונות על כגון כלורלה, מורינגה ועוד חשובים מאוד לתזונה נכונה יותר, זאת מכיוון שהערך התזונתי של התוצרת הטרייה, כגון פירות וירקות, נפל על פי הערכות מומחים בסביבות ה-30 אחוזים בחמישים השנים האחרונות.

כלורלה אורגנית היא תוסף מזון על שעשוי מסוג מיוחד של אצות מים מתוקים חד תאי, וניתן לרכוש אותה באבקה או בכמוסות כתוסף לתזונה היומית. כלורלה התגלתה לראשונה על ידי מיקרוביולוג הולנדי שחיפש אחר מקור חדש לחלבון, 45% מהערכים התזונתיים של כלורלה הוא חלבון, וגילה שכלורלה מכילה ערכים תזונתיים גבוהים יותר מכל המזונות הירוקים האחרים כגון ברוקולי, נבטים ועשב שעורה.

כלורלה מכילה מגוון מדהים של חומרים מזינים מועילים בנוסף לחלבון, אשר כוללים ויטמינים (A, B1, B2, B6, B12, C ו- E), מינרלים (סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן ואשלגן), חומצות אמינו, חומצות גרעין, חומרים נוגדי חמצון וכלורופיל. אבקה או כמוסות כלורלה אורגנית, עשויים מהתייבשות כלורלה בטמפרטורות נמוכות ונחשבים למקור חזק של חומרים מזינים שמכונה לעתים קרובות בתור “המולטי ויטמין של הטבע”.

באופן לא מפתיע בכלל, הוספת אבקה או כמוסות כלורלה אורגנית נקשרו למספר יתרונות בריאותיים חשובים. בעוד עדיין ישנם מחקרים רבים שעוד בוחנים את השפעת הצריכה של כלורלה על הגוף שלנו, אפשר להניח שהוספת הערכים התזונתיים הבריאים של כלורלה לתזונה היומית ישפיעו לטובה על הבריאות שלנו. להלן שלושה יתרונות בריאותיים הקשורים לכלורלה אורגנית:

1. כלורלה אורגנית וניקוי רעלים – התזונה המערבית הטיפוסית הקלוקלת חושפת אותנו ליותר רעלים נפוצים (משפרי טעם, צבעי מאכל, חומרי הדברה, חומרים משמרים ועוד) ממה שהגוף שלנו יכול גם להתמודד איתם וגם להסירם מהמערכת הכללית שלנו. הצטברות של חומרים רעילים אלו יכולים לפגוע בתחושה הכללית בגוף ולגרום למגוון רחב של תסמינים לא נעימים כגון כאבי ראש, מיגרנות, עייפות, בעיות עור, אלרגיות וכאבי מחזור. עוד בזאת, הצטברות מתמדת של רעלים אף עלולה להוביל למספר מחלות כרוניות כמו השמנה, דלקת פרקים, דיכאון, מחלות לב וסרטן. ארגון הבריאות העולמית מעריך כי כ-25 אחוזים מכל מקרי המוות בעולם המתפתח מתייחסים ישירות לגורמים סביבתיים, ויש מומחים של רפואה טבעית שמאמינים שהזיהום בכדור הארץ אחראי למיליוני מקרי מוות בעולם מדי שנה. למרבה המזל, אנחנו יכולים באופן פעיל לסייע לגוף שלנו בסילוק רעלים מזיקים על ידי אכילת מזונות על כמו כלורלה אורגנית שלה יש יכולת רבת עוצמה לניקוי רעלים בגוף.

2. כלורלה אורגנית היא פצצת כלורופיל – הכמויות המשמעותיות של כלורופיל הנמצאות בכלורלה אורגנית (כלורלה מכילה פי עשרה יותר כלורופיל מאשר הכמות שיש בספירולינה) הופכת את הכלורלה האורגנית למקור מצוין של הוספת כלורופיל לתזונה. יותר כלורופיל בגוף מבטיח הגנה טובה יותר על הכבד שלנו, דם נקי יותר מרדיקלים חופשיים ורמות כולסטרול נמוכות יותר. במקום לרכוש מסחטת עשב חיטה לסחיטה טבעית של עשה חיטה אפשר לקחת כמוסות כלורלה.

3. כלורלה אורגנית מסייעת להורדת לחץ הדם – לחץ דם גבוה ידוע בעולם בשם “הרוצח השקט”, כי המצב הרפואי המורכב הזה רק לעתים רחוקות מציג תסמינים גלויים. על פי מומחים בתחום בריאות הלב, כ-30 אחוזים מאנשים במדינות המערביות סובלים מלחץ דם גבוה, אם כי רבים אינם מודעים לכך לחלוטין. אדם הסובל מלחץ דם גבוה ואינו מטופל בטיפול טבעי כלשהו מגדיל את הסיכוי שלו להתקפי לב ושבץ. בעוד שהסיכויים שלנו לסבול מעלייה בלחץ הדם עולים ככל שאנו מתבגרים, ישנם צעדים מסוימים שאנו יכולים לנקוט כדי להקטין את האיום כמו ירידה במשקל, פעילות גופנית באופן קבוע, צמצום צריכת אלכוהול, הפסקת עישון ואכילת כלורלה. מחקרים הראו כי כלורלה יכולה להיות כלי יעיל בהורדת לחץ הדם שלנו על ידי שיפור רמות הטריגליצרידים והכולסטרול הטוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *