גרנולה טעימה ומיוחדת לילדים, פשוטה להכנה

בלי ממתיקים מלאכותיים ושאר “מזיקים” הנמצאים בגרנולה הקנויה

מצרכים
תערובת ראשונה :
3 כוסות שיבולת שועל גסה
1/2 כוס שומשום
1/4 כוס שבבי קוקוס (לא חובה)
מעט קינמון
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן/ אגבה
2 כפות שמן קוקוס מומס
תערובת שניה:
1 כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז מלא
1/2 כוס פירות יבשים (שילוב של צימוקים שחורים, חמוציות, גוג’י ברי, גולדן ברי)
2 כפות סובין שיבולת שועל (לא חובה)
1/4 כוס פולי קקאו קלוי / נא גרוס

אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, שומשום, קוקוס, קינמון.
מערבבים בקערית קטנה את המים עם השמן והסילאן ומוזגים לתוך הקערה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות), ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. משטחים את התערובת על התבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שהיא משחימה. מערבבים מדי פעם. מצננים.
בינתיים שוטפים ומייבשים את הקערה (או מלכלכים עוד אחת), ומערבבים בתוכה את מרכיבי התערובת השנייה.
כשהתערובת הראשונה מצטננת, מערבבים את שתי התערובות יחד. שומרים בצנצנת אטומה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *