עשב שעורה

עשב שעורה הוא עשב ירוק ממקור טבעי לחלוטין, הצבע הירוק הוא צבע המסמל ריפוי, התחדשות, רעננות. ירוק הוא הצבע של צ’קרת הלב.

עשב השעורה מכיל מינרלים, חומצות אמינו, חלבון, חומצות שומן, פחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמיני A, B, C, E, K, קרוטנואידים, פלבנואידים, כלורופיל ואנזימים פעילים

ד”ר יושיהדה הגיווארה היפני אשר התמחה במחקר של עשרות צמחים ועשבי מרפא, מצא כי עשב שעורה צעיר מכיל את ההרכב המאוזן ביותר לצורכי גופנו ומהווה את המזון הטבעי המושלם!

אז למה בפועל 20% מהאוכלוסיה במערב אינם בריאים?

הבעיה הגדולה שלנו כיום היא שהמזון שאנחנו אוכלים “ריק” ממרכיבים מזינים ומאנזימים החיוניים לתפקודו.

דבר נוסף ובעייתי הוא שהגוף שלנו ומערכת העיכול בפרט חסומים ע”י רעלים ופסולת ולכן אינם מסוגלים לספוג את מרכיבי התזונה מהמזון, המרכיבים התזונתיים אינם נמצאים בצורתם הבודדת והגוף צריך להשקיע אנרגיה רבה בכדי לפרק אותם ולהפוך אותם לאנרגיה.

רב המרכיבים התזונתיים הניתנים לספיגה בקלות נמצאים דווקא במזונות החיים ובעיקר עשב השעורה נמצא כעשיר באנזימים, כלורופיל המנקה את הגוף מהרעלים המפריעים לו, ויטמינים ומינרלים בתצורתם הבודדת כך שהגוף לא צריך להשקיע שום אנרגיה בפירוק שלהם והוא מרוויח אנרגיה זמינה באופן מיידי

בתור מישהי שלא אוכלת בשר ומוצרי חלב אני מכירה את ההתעסקות הסובבת סביב נושא התזונה, מכירה את הלחץ והמתח סביב השאלה: האם כבר נתתי היום לגוף שלי את מה שהוא זקוק לו? ואם לא אכלתי היום את העדשים, או הירקות…אז מה אעשה ואיך אתמודד עם החוסר התזונתי והאנמיה שהתחילה…

בקיצור – אתן לכם בשורה אחת את המסקנה אליה הגעתי לאחר שנים של נסיונות, מחקרים ובדיקות בשטח:

סופר- פוד הוא הפיתרון היעיל והפשוט!
השימוש בסופר פוד בתפריט התזונה היומיומית מספק לגוף את כל תצרוכת התזונה לה הוא זקוק ואפשר להיות רגועים לגמרי בלי לחץ והתעסקות מיותרת סביב אוכל.

 תועלות עשב השעורה – 

מטבוליזם יעיל של שומנים ופחמימות מסייע במניעת הצטברות שומנים וכולסטרול ברקמות, אשר מעלים את הסיכון לחלות במחלות לב – כלי דם וסוכרת. תרומתו של עשב השעורה למניעה וטיפול במחלות לב וכלי דם נחקרת מזה מספר שנים, והתגלו מספר נקודות מעניינות:

  • נמצא כי מיץ עשב השעורה הביא לירידה ברמות כולסטרול. העשב עודד חילוף חומרים מהיר ויעיל ברמה תאית שהביא לעלייה ברמת הפעילות ובערנות ולשריפה מוגברת יותר של שומנים וחומרי פסולת אחרים.
  • נמצא כי עשב השעורה מסייע בטיפול בטרשת עורקים או “התקשות העורקים” שהוא תהליך פרוגרסיבי הנגרם בשל הצטברות שומנים (בעיקר כולסטרול על סוגיו השונים) בדפנות העורקים.
  • נמצא כי תזונה המכילה עשב שעורה הביאה לירידה ברמות הכולסטרול והרדיקאלים החופשיים בדמם של חולי סוכרת מסוג 2 ומפחיתה כמה מהסיכונים העיקריים הכרוכים בסוכרת מסוג 2

עשב שעורה ועשב חיטה עשירים מאוד בכל המרכיבים התזונתיים והם ללא ספק עשבי חובה למי שהבריאות חשובה לו.

איך בעצם מרכיבים תזונתיים בונים את הגוף ולמה הם כ”כ חשובים לבריאות?

ויטמינים – ויטמינים משתתפים בהרבה מאוד תהליכים חשובים בגוף: פירוק אנרגיה ממזון, עיכול ומטבוליזם, גדילה והתפתחות, תפקוד מערכת העצבים ובניית כדוריות הדם וההורמונים בגוף. הם לא מייצרים אנרגיה אבל הם בהחלט מסייעים בהפיכת המזון לאנרגיה.

מינרלים –  משמשים כאבני בניין של מרכיבי הגוף, מזרזים תהליכים כימיים, משתתפים ביצירת גירויים עצביים והעברתם ומסייעים בשמירת מאזן החומציות, המלחים (אלקטרוליטים) והנוזלים בגוף.

חומצות אמינו – הן אבני הבניין לבניית חלבונים שהם מרכיב דומיננטי ביותר בכל תא או נוזל גוף, הן חשובות מאוד בתהליך של התחדשות תאים וחיוניות ליצירת אנרגיה זמינה ביומיום

אנזימים – חיוניים ביותר לכל אותם אלפי תהליכים כימיים המתרחשים בגוף בכל רגע ורגע, כמו יצירת אנרגיה ברמה תאית, עידוד תהליך העיכול ויצירת התנאים הדרושים לגוף לביצוע מטבוליזם תקין. עשב השעורה עשיר במיוחד באנזים נפלא וייחודי שנקרא (SOD).
הוא אנטי אוקסידנט בריכוז גבוה, שומר על התא מפני הרס ובלות, מגן עליו מפני הרדיקלים החופשיים ובעיקר מפני רדיקל מסוים אשר גורם לדלקות פרקים, גאוט, מחלות ניווניות וברונכיטיס.
נמצא במחקרים שנעשו על בני אדם ובעלי חיים קשר ישיר בין המצאות האנזים (SOD) בלב, מח וכליות ובין תוחלת החיים והוכח כי אנזים זה יעיל בתור מאריך חיים

 – Carotenoids
קבוצה של פיגמנטים מסיסים בשומן אשר יוצרים את הצבעים אדום, כתום וצהוב בפירות, ירקות וצמחים. יש סוגים שונים של קרוטנואידים כמו: אלפא קרוטן, בטא קרוטן, לוטאן וליקופן.
קרוטנואידים משמשים תפקיד חשוב ביותר בגוף האדם, הן כפרו-ויטמין והן כאנטי אוקסידנטים נוגדי חימצון.

 – Flavonoids
פלבנואידים קשורים לצבע המופיע בפירות וירקות וחשובים ביותר להגנה על כלי דם. בנוסף, הם בעלי פעילות אנטי אוקסידנטית, אנטי דלקתיים וקשורים לפעילויות פיזיולוגיות של מערכת הלב, כלי הדם, מערכת החיסון, הכליות ובלוטת האדרנל. מסייעים בספיגת ויטמין סי

כלורופיל – אחד החומרים המזינים ביותר בטבע. אחראי לתהליך הפוטוסינתזה, ההופך את אור השמש לאנרגיה טבעית ומעניק לצמחיה את צבעה הירוק.

הכלורופיל משמש כגורם אנטי חיידקי, אנטי דלקתי, אנטיאוקסידנט עוצמתי ביותר, מטהר רעלים ומסייע בניקוי, ריפוי והגנה על גופנו בדרכים רבות ושונות. הכלורופיל מסייע בלחימה בחיידקים וסטרפטוקוקים, ריח רע מהפה, בעיות חניכיים, ריקבון חיידקים במע’ העיכול והחלמת פצעים על ידי עידוד יצירת רקמות חיבור.

הכלורופיל נקרא “דם הצמחים” בגלל הקשר ההדוק שלו למערכת הדם.
אחת הסיבות להשפעתו החזקה על הדם נעוצה במבנה הכלורופיל, הדומה לחלק במבנה החלבון האחראי לנשיאת החמצן על גבי כדוריות הדם האדומות. זו הסיבה שהכלורופיל מסייע בחיזוק דם, איכות הדם וטוב לכל מצב של חסר דם בראיית הרפואה הסינית והמערבית

מהי פעילות אנטי אוקסידנטית ולמה היא כ”כ חיונית?
לרדיקאלים החופשיים השפעה פתולוגית והרסנית על תאי שומן, חלבון ומרכיבים פחמימתיים, והם ממלאים תפקיד מרכזי במחלות ניווניות (מחלות לב, כלי דם וסרטן). גופנו באופן טבעי מייצר חומרים הפועלים כאנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון) המנטרלים רדיקאלים חופשיים רבים אך לא את כולם.

ולכן הטבע מספק לנו מקורות צמחיים רבים, המשלימים את תפקיד החשוב כאנטי אוקסידנטים. המנטרלים את שאר החומרים המחמצנים וללא ספק הכרחיים על מנת לשמור על בריאות ואריכות ימים

טיפול בדלקתיות:
השליטה על תהליכי דלקת במהלך מחלות כרוניות כגון דלקות פרקים, טרשת עורקים, מחלות מעיים דלקתיות ומחלות עור, הנה קריטית במניעת נזק משמעותי לרקמה המעורבת. מיץ עשב השעורה עשיר בכלורופיל ובחומרים נוגדי דלקת כך ששתייה קבועה של העשב מביאה לשיפור ניכר בסימני המחלה

ניקוי רעלים:
כיום ידוע כי ניקוי רעלים ופסולת מהגוף הוא תהליך חשוב והכרחי לתפקוד המערכות התקין.
מיץ עשב שעורה ממלא תפקיד חשוב ביותר בתהליך ניקוי הרעלים. כפי שכבר צוין, הוא מכיל כלורופיל, אנזימים וחומרים נוספים המנטרלים רדיקאלים חופשיים והשפעות שליליות של חומרים משמרים ורעלנים במזון.

מידת החשיפה שלנו למזהמים סביבתיים מהווה איום הולך וגובר על בריאותנו והשימוש במיץ עשב השעורה יכול לנטרל את ההשפעה ההרסנית של גורמים אלו מה שהופך אותו לחיוני בתזונה היומיומית שלנו.

פירוט הערכים התזונתיים:

עשב שעורהטבלת ערכים תזונתיים ל100 גרם

 

חלבון

28.0 גר’

סוכר

5.9 גר’

שומן

2.5 גר’

פחמימות

46.0 ג’

כלורופיל

750 מ”ג

אבץ

22.5 מ”ג

נחושת

3.5 מ”ג

ויטמין B1

0.052 מ”ג

ויטמין B2

0.244 מ”ג

ויטמין B6

0.175 מ”ג

ויטמין C

14.9 מ”ג

ויטמין  E

6.9 מ”ג

אנזים SOD

2000 U

חומצה פולית

0.05 מ”ג

סידן

462 מ”ג

ברזל

42.0 מ”ג

אשלגן

986.0 מ”ג

מגנזיום

38.5 מ”ג

אנרגיה

199 קק”ל

צפית לאחרונה