הקץ לאנמיה!

שיפור ספיגת הברזל לסובלים מחוסר ברזל ואנמיה

ספירולינה- הדרך הטבעית לטיפול באנמיה ומקור נדיר לברזל

אם אתם מהאנשים הרבים שסובלים מחוסר ברזל – אנמיה, או חווים את העייפות והחולשה כל יום.
הקושי העיקרי בהשלמת חוסר ברזל הוא בבעיות ספיגה – מזונות צמחיים בריאים מכילים ברזל שאינו נספג היטב,
ומזונות בשריים אינם בריאים בכמויות גדולות, ורבים נמנעים מלאכול אותם מסיבות מוסריות.

בנוסף, בתנאים של קפאין (קפה, תה, קולה), לחץ (סטרס), עישון ושתיית אלכוהול – נפגעת מאוד ספיגת הברזל וכך נוצר מחסור בברזל. לעומת זאת, היא משתפרת מאוד בנוכחות ויטמין C.

הספירולינה היא מקור צמחי עשיר בצורה נדירה בברזל זמין מאוד לספיגה.
בנוסף,קל מאוד לאכול אותה עם מזונות שמכילים שפע ויטמין C, ובשעות שבהן השפעת הגורמים המעכבים מינימאלית.
לא פחות חשוב, ספירולינה באבקה היא אחד המקורות המשתלמים ביותר לברזל איכותי.

למה רבים כל כך סובלים ממחסור בברזל?

כידוע, הברזל הוא מינרל מרכזי וחשוב לתפקוד תקין של מערכת הדם.
נוסף על כך, מחסור בברזל הוא נפוץ ביותר בעולם, ביחס לכל שאר המינרלים.
התוצאה המוכרת של מחסור בברזל היא אנמיה, שמובילה לחולשה, עייפות, נשירת שיער וחוסר חיוניות כללי.

מפתיע ללמוד שלרוב בעיית חוסר בברזל אינה נובעת מהיקף הצריכה של הברזל, כמו באיכות הספיגה שלו בגוף.
אדם יכול לצרוך כמויות גדולות של ברזל אשר “על הנייר” אמורות לספק את כל צרכיו.
בפועל, הכמות שהגוף יכול לספוג ולנצל הלכה למעשה אינה מספיקה, וכאן נוצרת בעיית חוסר ברזל.
הבעיה חמורה במיוחד בתוספי ברזל מלאכותיים רבים (ferrous sulfate, למשל), שמכילים הרבה ברזל, אך ברמת ספיגה נמוכה מאוד.

המקורות המשמעותיים ביותר לברזל, בכמות ואיכות ספיגה, הם בשר בקר, דגים ועוף.
איכות הספיגה של ברזל מהחי טובה, אך אכילת הכמויות הנדרשות של מזון מהחי גוררת איתה בעיות בריאותית קשות כגון נזקי שומן וכולסטרול.
כמו כן, רבים ממעטים או נמנעים באכילת בשר מסיבות מוסריות ובשל תחושת הכבדות בעיכול.

בצמחים רבים, כגון תרד או ברוקולי, מצויות כמויות גדולות מאוד של ברזל, אך הזמינות שלהם לספיגה נמוכה מאוד ומאכזבת. לכן, גם מי שאוכל הרבה מזונות צמחיים עשירים בברזל, עלול לסבול ממחסור בברזל ואנמיה.

איך משפרים את ספיגת הברזל?

הרגלי התזונה שלנו משפיעים רבות על איכות הספיגה.
אלכוהול, עישון, קפאין (קפה, תה, קולה) מפריעים מאוד לספיגה, וחייבים להימנע מהם כמה שיותר זמן לפני האכילה.
נוסף על כך, מתח (סטרס) ומצב נפשי לא טוב משפיעים ישירות על רמת המינרלים בגוף באופן כללי ועל הברזל בפרט.

לעומת זאת, נוכחות של ויטמין C יחד עם המזון שמכיל ברזל עוזרת מאוד לספיגה.

למה ספירולינה מהווה פתרון טוב?

שפע ברזל:

הספירולינה היא שילוב בין חומר חי לצמחי, הברזל שמצוי בה זמין מאוד ובצורה נדירה לספיגה בגוף.
מעבר לכך, מנה ספירולינה מכילה (כף, 10 גר’) 10 מ”ג ברזל, שהם 55% מהתצרוכת היומית המומלצת למבוגר.
כמות זו היא פי 2 יותר ברזל ממנה של כבד בקר, פי 3 יותר ברזל מבשר בקר ומולסה ופי 5 מברוקולי ובשר עוף והודו.
המספרים פה מתייחסים למנה של 10 גר’ אבקת ספירולינה לעומת מנה של 100 גר’ מהמאכלים האחרים, מלבד מולסה, שם מדובר על כף אחת (15 מל).

שליטה מלאה על הספיגה:

כמו שציינו קודם, על מנת להימנע מאנמיה וחוסר ברזל חשוב לקבל ברזל במזון בצירוף ויטמין C, ותוך הימנעות מקפאין. סטרס, עישון, ואלכוהול.
מי שאוכל ספירולינה יודע שנוח מאוד לקיים את התנאים האלה עם ספירולינה.
דבר ראשון, קל להכין מזונות מספירולינה בצירוף ויטמין C, למשל שייק על בסיס מיץ תפוזים או מיץ חמוציות עם ספירולינה.
דבר שני, מאחר שהספירולינה היא מזון כל כך נוח לעיכול, היא נפלאה בתור הדבר הראשון שאוכלים על הבוקר.
כך הגוף נקי מהשפעות מזיקות, הספיגה מרבית והתחושה הכללית נפלאה.

אין טוב מהתנסות וחוויה אישית של התוצאות.

אתם מוזמנים לנסות את הספירולינה שלנו לטיפול באנמיה וחוסר ברזל במשך כחודש, ולראות את התוצאות בהרגשה האישית שלכם כמו גם בתוצאות בדיקות הדם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *