4 עובדות שמומלץ לדעת על תה מאצ’ה

הרבה אנשים בארץ לא מכירים את משקה הבריאות מאצ’ה, תה ירוק המכיל רכיבים טבעיים נפלאים

יש 4 עובדות מעניינות על תה מאצ’ה שכל אחד חייב להכיר תה מאצ’ה הנו תה טבעי הנוצר מעליו של שיח התה באותו שם הגדל ביפן.

העלים של צמח המאצ’ה מכילים כמות נכבדה של כלורופיל וחומצות אמינו נפלאות. הייחודיות של הצמח הזה היא בכך שהוא גדל ללא אור שמש, מה שמעניק לו תכונות בריאותיות ייחודיות בהשוואה למשקאות בריאות מצמחים אחרים.

 

 

הגידול של העלים מתבצע לאורך זמן, כאשר רק העלים הטובים ביותר נקטפים לייצור התה.
המידע הבסיסי הזה לגבי תה מאצ’ה ידוע לרובנו, אך כל אחד ששוקל להתחיל לשתות תה מאצ’ה חייב להכיר עוד 4 עבודות חשובות לגבי תה זה.

1. תה מאצ’ה הוא תה ירוק שמגיע בצורה של אבקה

רובנו מכירים את הגרסה המקובלת שבה מגיע תה, בשקית תה או בתור תערובת צמחים להשריה במים חמים, אך חשוב לדעת שתה מאצ’ה מגיע בצורה של אבקה.

התה הירוק המסורתי הזה עשוי מעלים של צמח המאצ’ה, עלים שחייבים לעבור טחינה לאבקה על מנת שנוכל לצרוך בצורה מלאה את הרכיבים הטבעיים הנפלאים שבהם.

הרבה אנשים חושבים שהצורה של אבקה בתור תה כוללת הוספה של חומרים לא טבעיים לתה בגלל שאנו רגילים לאבקות מרק מעובדות, אך ההיפך הוא הנכון, הצורה הבריאה ביותר לצרוך תה מאצ’ה היא בערבוב אבקה במים חמים.

2. תה מאצ’ה מחזיק בערך תזונתי בריא ונחשב למזון על

תה מאצ’ה הוא משקה מזון על בגלל שהוא מכיל רכיבים טבעיים רבים. העלים של הצמח שממנו עשוי התה מכילים וויטמינים ומינרלים העשירים בחומרים נוגדי חמצון הנקראים פוליפנולים, חומרים אשר נקשרו להשפעות בריאותיות חיוביות רבות ולהתמודדות מול מחלות שכיחות כמו מחלות לב ומחלת הסרטן.

מחקרים מצאו שצריכת תה מאצ’ה הרבה יותר בריאה משתייה של תה ירוק ויכולה לסייע במגוון רחב של דרכים כולל הורדת לחץ דם, הרגעת הקיבה ובטיפול אנטי אייג’ינג.

אם למשל אתם כבר דואגים לשתות לעיתים קרובות מיץ עשב חיטה לקבלת נוגדי חמצון, מאוד יתאים לכם גם לשתות בנוסף תה מאצ’ה.

3. כוס תה מאצ’ה מכילה כמות גדולה יותר של קפאין מכוס תה ירוק

אם אתם אוהבים קצת קפאין בגוף, בין אם אתם אוהבים לשתות תה ירוק בכדי להתעורר כמו שצריך בבוקר או בין אם אתם ספורטאים שצריכים טיפה קפאין בגוף לפני התחלת האימון, עדיף לכם לשתות תה מאצ’ה על פני תה ירוק מכיוון שבתה מאצ’ה יש כמות קפאין של פי שלושה מכמות הקפאין שיש בתה ירוק.

הסיבה לכך שיש יותר קפאין בכוס תה מאצ’ה לעומת תה ירוק היא, שהטחינה של עלי צמח המאצ’ה שומרת על כמות גדולה יותר של קפאין בהשוואה לתמצית מעובדת של תה ירוק.

גם בהשוואה לקפה הרבה יותר מומלץ לשתות תה מאצ’ה, כי גם מקבלים כמות גבוהה של קפאין וגם מקבלים ערכים תזונתיים בריאים.

4. אבקת תה מאצ’ה מתאימה גם בתור תבלין לבישול

הרבה אנשים שרוכשים תה מאצ’ה לשתייה לא מודעים לכך שהאבקה הבריאה הזו יכולה גם להוות תבלין במתכונים שונים.

באזור המזרח האבקה נמצאת בשימוש מאות שנים בתור צבע מאכל ותבלין המעניק טעם למאכלים מתוקים ומלוחים כאחד.

אם רכשתם אבקת תה מאצ’ה ואתם רוצים קצת גיוון, אתם יכולים בהחלט למצוא מתכונים רבים שמשלבים את אבקת תה המאצ’ה במאכלים שונים.

הוספת אבקת תה מאצ’ה למאכלים היא דרך מצוינת לשדרג מאכלים מסוימים, הן בטעם והן מהפן הבריאותי.

החל מ 137
החל מ 137

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *