כורכום וכורכומין

כורכום – התבלין הכי בריא על המדף! אנטי דלקתי מסייע לדלקות מכל הסוגים כולל פרקים, מחלות אוטואימיוניות, מחלות לב וכלי דם, חיזוק מערכת החיסון, מצויין לעור, לריפוי ושיקום פציעות ובקיצור – התוסף המושלם:

 

מי לא מכיר את הכורכום?! כן זה התבלין הצהוב שמוסיפים לכל מרק…
מסתבר שהתבלין הצהוב שמככב על כל מדף במטבח הישראלי ובכלל אוצר בתוכו עושר תזונתי וסגולות רפואיות נדירות בהחלט, הנה כמה עובדות שכדאי לדעת:

צמח הכורכום מצוי ברחבי דרום אסיה והודו ונפוץ בתרבות ההודית והסינית כבעל סגולות רפואיות חזקות מאוד, משמש לריפוי ותמיכה במחלות רבות ולכן הוא מכונה  – “הזהב הצהוב”.
כורכומין הוא המרכיב הפעיל העיקרי של הכורכום והוא חבר של משפחת צמחי הג’ינג’ר שנחשבים לצמחי מרפא בעלי סגולות בריאותיות רבות.
משורש הכורכום הטבעי מפיקים את הכורכומין שהוא החומר הפעיל אשר מעניק לכורכום את צבעו הצהוב ואת מרבית התכונות הבריאותיות שלו. כורכומין כבר נמצא בשימוש של מאות שנים ברפואות האלטרנטיביות השונות, לאחר עיבודו בנפרד הוא נחשב לתוסף מזון-על מאוד בריא ובתוספת של פיפרין (פלפלפ שחור) אשר גורם לספיגה מירבית של הכורכומין במערכת העיכול ובדם הוא הופך למזון סופר יעיל ואיכותי בחיזוק ואיזון כל המערכות בגוף ובטיפול מונע ואקטיבי.

כורכום וכורכומין בהיסטורית העמים של הרפואה הטבעית:

לכורכום,

תוסף כורכום או לתוסף כורכומין, יש חלק נכבד בגישות הרפואיות הקדומות המסורתיות.
אצל הסינים הקדמונים כורכומין היה בשימוש לטיפול במחלות הקשורות לכאבי בטן.
יתר על כן, כורכומין תופס גם חלק רב ברפואה הינדית (הודו) בתור חומר לטיפול במחלות הקשורות לקיבה ולפציעות בעור.

חוויה אישית מהמסע שלי בהודו היא כשגרתי בדהרמסלה באחד הכפרים העליונים והייתי מטפסת בדרך סלעית כל יום ל”גסט האוס” עד שבאחד הימים נפלתי ופצעתי את הקרסול בפציעה פנימית כואבת להפליא שמנעה ממני ללכת. נראה היה שזו פציעה רצינית שיקח זמן להתאושש ממנה, הייתי די מדוכאת…
המאמא ההודית לא איבדה תושיה, היא לקחה כורכום ועירבבה עם מעט מים עד שהתקבלה מעין משחה צהובה חזקה, היא מרחה לי ממנה שכבה נדיבה ביותר על כל הקרסול וחבשה…הפלא ופלא ביום למחרת כל הנפיחות ירדה וכבר דרכתי על הרגל!
יש המון סיפורים על עמים שונים שהשתמשו בכורכום במסורת שלהם, כמו הפולינזים העתיקים שנשאו כורכומין וכורכום איתם למסעות שלהם על פני האוקיינוס השקט לאי של הוואי.
גם היום, תושבי הוואי משתמשים רבות בכורכום ובתוספי כורכומין.
באירופה של ימי הביניים, תבלין הכורכום הפך לידוע בתור תבלין הודי מאוד בריא, כך שכבר מימי הביניים כורכום, ולכן גם כורכומין, נמצא בשימוש בתור תבלין או תוסף מזון על לשיפור הבריאות הטבעית.

כורכום ותוסף כורכומין הם נוגדי חמצון רבי עוצמה:

במהלך 50 השנים האחרונות, מחקרים הוכיחו כי התכונות האנטי-דלקתיות של הכורכומין מאטות ואף עוצרות את האנזימים הגורמים לדלקות. בכלל בתוסף מזון על כורכומין יש מספר נוגדי חמצון אשר נחשבים לחזקים יותר משאר וויטמינים הנחשבים בעצמם לכאלה המכילים נוגדי חמצון גבוהים כמו וויטמין C או וויטמין E.

בזכות היותו נוגד חמצון חזק הוא גם מאט את תהליכי ההזדקנות, יעיל לעור הפנים למראה זוהר ורענן,

מונע ומטפל בבעיות עור שונות כמו אקנה וזיהומים בעור ומפחית את הצלקות שנשארות אחריו.

כורכום – צמח מרפא :

כורכום והתוסף כורכומין מסוגלים לרפא ולמנוע מחלות שונות. כורכומין מחזק את הלב, הקיבה, הכבד, והעור. פוטנציאל יתרונות הכורכום נחקר רבות מכיוון שכורכומין הפגין יכולות התמודדות נגד מספר סוגים של סרטן, מחלות של מערכת הלב וכלי הדם, סוכרת מהסוג 2, אטופיק דרמטיטיס, דלקת מפרקים, פסוריאזיס ועוד.

כורכום – לטיפול בדיכאון:
במחקרים נמצא כי בתבלין כורכום ובתמצית המופקת ממנו – הכורכומין, ישנם חומרים הפועלים על מרכזים שונים במח ומסייעים לריפוי וטיפול בדיכאון.
קבוצה של חוקרים בעלי שם מצאה במחקרים שערכה שכורכומין העלה רמות סרוטונין ודופמין במח המעוררים את מצב הרוח הטוב ואנשים שסבלו מדיכאון ונעזרו בכורכומין חוו הטבה ושיפור
רב במצבם.

כורכום וכורכומין למניעה ולטיפול במספר מחלות:

  • כורכום נמצא כצמח מרפא המספק הקלה בכאב שרירים, כאבים פנימיים וריפוי פציעות בעור.
  • כורכומין הוכח כחומר פעיל הנלחם במחלות כמו סרטן, בעיות לב, דלקת פרקים, סוכרת, ומחלת אלצהיימר.
  • כורכומין דווח על ידי מחקרים רבים כחומר מרגיע לצרבת, בחילה, וכיבי מעיים.
  • כורכום הוא אחד מהתבלינים הטבעיים שמציגים תכונות חיטוי, הוא אנטי דלקתי מובהק וניתן להשתמש בתוסף כורכומין כדי לעזור לחתכים, כוויות ושריטות.
  • מחקרים הראו דוגמאות של כורכומין המסייע לחולים של סרטן הערמונית, יש לתוסף כורכומין את היכולת לצמצם את סיכוי ההתרבות של תאים סרטניים בערמונית.
  • כורכום מעלה את רמות הסרוטונין במוח, מה שמגביר את תחושת מצב הרוח הטובה, לכן יכול להיות יעיל לטיפול במחלות דיכאון וחרדה שונות.
  • כורכום מסייע בהתמודדות של הגוף עם ניקוי הפסולת בכלי הדם ובמערכת הנשימה, זאת עקב נוגדי החמצון הרבים שהוא מכיל.
  • כורכום טוב לכליות ומסייע להמריץ את ייצור מיצי מרה, המונע היווצרות אבנים בכליות.

איך אפשר לצרוך כורכומין?

כורכומין נצרך באחת משני דרכים: אפשרות ראשונה ומצויינת היא להוסיף את תבלין הכורכום למאכלים שונים שאנו אוכלים במהלך היום, וכך לצרוך מנה יפה של כורכומין.
אפשרות שניה היא לצרוך כורכומין – חומר פעיל לבדו כתוסף מזון בקפסולות במהירות ובקלות

והכי הכי טוב זה לשלב את שתי האפשרויות גם יחד!

איך לשפר את הספיגה של תוסף כורכום בגוף

הרכיבים הטבעיים הבריאים בחומר הפעיל כורכומין נמצאו כתורמים רבות לבריאות טובה יותרה של הגוף.
כורכומין נלחם במחלות רבות כגון בעיות עור, כאבי מרפקים, אלצהיימר, סרטן, בעיות קיבה ועוד.
אם אתם רוצים לשפר את ההרגשה הטבעית של הגוף וליהנות מהסגולות הטבעיות של כורכומין, מומלץ לקחת תוסף כורכום או כורכומין כלשהו על בסיס יומי.
לאחר מספר שבועות ספורים של לקיחת תוסף כורכומין אתם תרגישו פעילים יותר ובריאים יותר. אז למה אתם מחכים?

כורכומין לא נספג בגוף בצורה הכי טובה

הבעיה היחידה עם הוספת כורכום לתזונה היומית או לקיחת תוסף כורכומין היא שהחומר כורכומין לא נספג בגוף בצורה הכי טובה.
מחקרים בתחום הרפואה הטבעית הראו שהחומר מאוד בריא לגוף האדם אך לכבד שלנו קשה מאוד לפרקו במהירות מספיק מהירה לפני שהחומר עוזב את הגוף.
אז אם אתם הוספתם כורכומין לתזונה היומית ואינכם מרגישים השפעה חיובית, כנראה שאתם לא סופגים מספיק כורכומין מהמאכלים או מהתוספים שאתם לוקחים.

שלושה דרכים לשפר את הספיגה של כורכומין בגוף

אנשים צריכים לאכול כמויות גדולות במיוחד של כורכום בכדי לקבל את ההשפעות הנפלאות של החומר הפעיל שבו (כורכומין), וגם אלו שלוקחים תוסף כורכום עם ריכוז גבוה של כורכומין יכולים לספוג רק חלק ממנו.
אך למזלנו מחקרים שבדקו את נושא ספיגת הכורכום מצאו שיש שלושה דרכים בהן ניתן לספוג טוב יותר כורכומין:

כורכומין נספג מהר יותר כשהוא חם

המחקרים מצאו שכורכומין נספג טוב יותר בגוף במצב צבירה נוזלי חם. בעוד שזה פחות אפשרי אם לוקחים כמוסות כורכומין, כן ניתן לספוג טוב יותר כורכומין על ידי המסת אבקת כורכומין במים חמים או על ידי הוספת תבלין כורכום למאכלים מבושלים כגון ציר בשר, מרקים, ממולאים מבושלים ועוד.

פלפל שחור מסייע לספיגה אפקטיבית יותר של כורכומין

המטבח ההודי אוהב להשתמש בשילוב של תבלין כורכום ופלפל שחור. אך מסתבר שהעדפת הטעם של ההודים אינה רק טעימה, אלא גם בריאה במיוחד.
מחקרים מצאו שאפילו כמות קטנה של פלפל שחור יכולה להגדיל משמעותית את הספיגה של כורכומין בגוף.
מומלץ לשלב פלפל שחור וכורכום ביחד במאכלים או לקנות כמוסות של כורכומין עם פלפל שחור.

כורכומין נספג טוב יותר עם מאכלים שומניים

כורכומין נמס במהירות בשומנים ונספג כך טוב יותר בגוף. מומלץ לשלב כורכום במאכלים שומניים כגון מאכלים עם שמן זית, שמן קנאביס ושומנים בריאים מהצומח.
במקביל ניתן להמיס אבקת כורכומין בשמן קוקוס או שמן זית בכדי לזרז את הספיגה של התוסף בכבד.

צפית לאחרונה