גוג’י ברי מיובש לתזונה נכונה יותר

אם לא שמעתם בעבר על פרי מזון העל גוג’י ברי, אתם מפספסים פרי מתוק, טעים ומאוד בריא


היתרונות הבריאותיים הרבים של פרי הגוג’י ברי כבר מוכרים לשוחרי תזונה בריאה ברחבי העולם,
והם נמצאו כיתרונות מוכחים על ידי חוקרים רבים. בסין ובהרי ההימלאיה נהנים לאכול גוג’י ברי טרי, אך ברוב העולם אוכלים גוג’י ברי מיובש.
בצורתו המיובשת גוג’י ברי שומר על טריות לאורך זמן ויכול להגיע ראוי למאכל לאנשים ברחבי העולם שרוצים לשדרג את התזונה שלהם עם מאכל פירות מלא בערכים תזונתיים טובים.

פרי היער גוג’י ברי מגיע מאזורי סין, והוא סוג של הכלאה בין ענבים אדומים לצימוקים בסגנון סיני. פרי הגוג’י ברי שימש שנים כפרי בריאותי וגם כתרופה מסורתית לבריאות כללית אצל הסינים,
והמחקרים האחרונים מסביב לעולם מראים שיש ראיות של ממש ליתרונות הוספת גוג’י ברי מיובש לתזונה היומית.
גוג’י ברי נחשב גם בתור פרי מזון על, מכיוון שהוא מכיל חומרים נוגדי חמצון שמאוד יעילים בהגנה על הגוף
מפני מחלות כרוניות וגם כי הוא מכיל תכונות בריאותיות רבות אחרות.

איפה אפשר להשיג גוג’י ברי מיובש?

אז כמו שציינו גוג’י ברי נמכר ברוב העולם בצורתו המיובשת, הוא נראה כמו צימוקים אדומים בוהקים.
יש מקומות כמו סין והוואי שניתן למצוא גוג’י ברי טרי, אך במקומות מאוד רחוקים מאזורי הגידול של פרי זה
ניתן לאכול אותו רק אם הוא מגיע מיובש, כי רק כך הוא יכול להחזיק זמן שינוע כזה ארוך ועדיין להיות ראוי למאכל.
דבר שני, הרבה יותר קל להוסיף גוג’י ברי מיובש למגוון רחב יותר של מתכונים
(כמו שמוסיפים צימוקים למתכונים שונים) ומאוד קל למצוא גוג’י ברי מיובש לרכישה בחנויות טבע ואצל משווקים של מזונות על.

איך צריך לאכול גוג’י ברי?

מומלץ לאכול גוג’י ברי כי הוא מכיל ויטמינים ונוגדי חמצון שונים שיכולים לעזור לשמור על בריאות הגוף,
אכילת שתי מנות ביום שמכילות גוג’י ברי זאת הכמות המומלצת.
נוסף על כך, גוג’י ברי הוא אלטרנטיבה מצוינת לאכילת פירות יער מסורתיים אחרים שגם ככה אנחנו אוכלים
במהלך היום.

לפינוק של גוג’י ברי מיובש בארוחת בוקר, שווה לנסות אותו כתוספת לדגנים, שיבולת שועל או יוגורט.
ניתן גם לערבב גוג’י ברי עם אגוזים ושבבי שוקולד כהים לקינוח תוצרת בית.
יש כאלו שמשרים גוג’י ברי במים ואז מקבלים מין ג’ל שניתן להוסיף לסלטים ומאפים.
נוסף על כך, אפשר להחליף צימוקים עם פירות גוג’י ברי מיובשים במגוון מתכונים של בישול בשרים וקדירות למיניהם,
גוג’י ברי מוסיף מתיקות נפלאה למאכלים מלוחים של בשר.

מה עושה את הגוג’י ברי לבריא כל כך?

גוג’י ברי הוא פרי מזון על שמכיל ריכוז גבוה של וויטמין C וסיבים ודלים בקלוריות.
הוא גם מקור טוב לוויטמין A, שזה ברזל, והוא מאוד עשיר בחלבון, מנה אחת של כ-4 גרם של גוג’י ברי מיובש
מספק כמעט 10 אחוזים מהכמות הנדרשת של חלבון בתזונה יומית, כמות חלבון מאוד גבוהה בהשוואה לפירות יער אחרים.

עוד יש לציין שהפחמימות המורכבות שמכיל גוג’י ברי הן פחמימות מצוינות לשמירה על רמת סוכר טובה בדם
ואכילתו לא משפיע לרעה על שינויים באינסולין כמו פירות יער אחרים.

אכילת גוג’י ברי גם מאוד מומלצת לאנשים שרוצים לרדת במשקל. פירות היער גוג’י ברי מעניקים אנרגיה בריאה לגוף במנות קטנות וגם תורמים להורמון הגדילה.
זה אומר שאכילת גוג’י ברי יכולה להוות חלק מאוד יעיל בתכנית ירידה במשקל, זאת מכיוון שהוא מעניק חלבון רב בערך קלורי נמוך
ומעניק אנרגיה למהלך היום במנות קטנות ופחות כבדות. כל זה, ביחד עם תכולת הסיבים הגבוהה שלו המספקת תחושה של שובע שיכולה למנוע אכילת יתר במהלך היום,
גוג’י ברי הוא תוסף תזונה נפלא לאנשים בדיאטה.

הגוג’י ברי גם עשיר בנוגדי חמצון, מחקרים מצאו שגוג’י ברי בעצם מקבל את צבעו הבהיר מחומר שנקרא “זאקסנטין”,
שהוא חומר נוגד חמצון חזק במיוחד. נוגדי חמצון אלו מגנים על תאים בגוף מפני פירוק כאשר הם נחשפים לאלמנטים פוגעניים.
עוד בזאת, ניתן להניח שאכילת גוג’י ברי מעניק לנו תוספת סיבים תזונתיים מכיוון שכבר הוכח שמזונות על עם
רמות גבוהות של נוגדי חמצון הם לעתים גם מזונות על עשירים בסיבים ודלים בשומנים לא בריאים.

מבצע!
90
103
מבצע!
90
103

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *